
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 escalopes de veau très fines
- 5 g de sel à ajuster en fonction des goûts
- 5 g de poivre noir fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- 8 tranches de jambon cru type jambon de Parme, d'Aoste ou de San Daniele
- 8 feuilles de sauge fraîche lavées et séchées
- 120 g de vin blanc sec
- 80 g d'eau
- ¼ cube de bouillon de viande
- 40 g de beurre doux froid et coupé en petits morceaux (voir "Conseil(s)")
- 15 g de farine de blé
- 1 pincée de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 302 kcal / 1261 kJ
- Białko
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.3 g