
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet na Wielkanoc
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
25 porcji
Składniki
-
wody700 g
-
mięsa wieprzowego (szynki), pokrojonego na kawałki200 g
-
surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki200 g
-
wątróbek drobiowych oczyszczonych i osuszonych200 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
korzenia pietruszki25 g
-
korzenia selera25 g
-
ząbki czosnku2
-
ziarna ziela angielskiego2
-
masło do natłuszczenia formy
-
bułka tarta do posypania formy
-
bułki, suchej wcześniej namoczonej w wodzie, dokładnie odciśniętej50 g
-
jajka3
-
kaszy manny20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
100 kcal /
418 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
3.3 g
Błonnik
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasztet
3 godz.
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 godz. 25 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.