Urządzenia i Akcesoria
Pasztet na Wielkanoc
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
25 porcji
Składniki
-
700 g wody
-
200 g mięsa wieprzowego (szynki), pokrojonego na kawałki
-
200 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki
-
200 g wątróbek drobiowych oczyszczonych i osuszonych
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g korzenia pietruszki
-
25 g korzenia selera
-
2 ząbki czosnku
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
masło do natłuszczenia formy
-
bułka tarta do posypania formy
-
50 g bułki, suchej wcześniej namoczonej w wodzie, dokładnie odciśniętej
-
3 jajka
-
20 g kaszy manny
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
418 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
3.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny pasztet z królika
3 h
Pasztet babci Uli
8 h 50 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 h 50 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 h 15 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 h 15 min
Pasztet
3 h
Pasztet po krakowsku
2 h 40 min
Schab chrzanowy
2 h 30 min
Baleron z karkówki
50 h 30 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Pasztet z piersi indyka
2 h