Pasztet na Wielkanoc
TM5 TM6

Pasztet na Wielkanoc

4.7 (883 oceny)

Składniki

  • 700 g wody
  • 200 g mięsa wieprzowego (szynki), pokrojonego na kawałki
  • 200 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego na kawałki
  • 200 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych i osuszonych
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 25 g korzenia pietruszki
  • 25 g korzenia selera
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • masło, do natłuszczenia formy
  • bułka tarta, do posypania formy
  • 50 g bułki, suchej, wcześniej namoczonej w wodzie, dokładnie odciśniętej
  • 3 jajka
  • 20 g kaszy manny
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
418 kJ / 100 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
3.3 g
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy