Surówka z białej kapusty z rzodkiewkową salsą

Surówka z białej kapusty z rzodkiewkową salsą

3.2 180 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 150 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
Salsa rzodkiewkowa
  • 150 g rzodkiewki
  • 150 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 120 kcal / 500 kJ
Białko 4.61 g
Tłuszcz 5.62 g
Węglowodany 12.44 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...