Urządzenia i Akcesoria
Surówka z białej i czerwonej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
2 - 3 łyżki słonecznika łuskanego
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
250 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 płaska łyżeczka cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
162.8 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
669.9 kJ /
160 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
10.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SURÓWKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowa surówka
10 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z białej kapusty z sosem rzodkiewkowym
10 min
Surówka z kalafiora i brokuła w orientalnym sosie
25 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min