
Urządzenia i Akcesoria
Pizza na dwie blachy z sosem pomidorowym i mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
wody400 g
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
cukru2 szczypty
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu700 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
soli2 łyżeczki
Sos i dodatki
-
sera mozzarella (ok. 5 kulek), pokrojonego na kawałki625 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju rzepakowego30 g
-
pomidorów, bez skóry pokrojoinych na kawałki800 g
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
soli2 łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
oregano, suszonego2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
637 kcal /
2666 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza bianco ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Pizza w dwóch smakach
1 Std. 40 Min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 Std. 50 Min
Pizza margherita
2 Std. 10 Min
Pizza hawajska
30 Min
Pizza z serowym brzegiem
2 Std. 20 Min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 Std. 10 Min
Pizza Capricciosa
1 Std. 40 Min
Pizza sycylijska
2 Std. 5 Min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 Std. 30 Min
Pizza „słońce”
1 Std. 45 Min
Szybki sos pomidorowy
10 Min