Urządzenia i Akcesoria
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 kawałków
Składniki
-
100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżka migdałów, w płatkach
-
1 pomarańcza, ze skórką, ekologiczna, pokrojona w 2-3 mm plastry1 czerwona pomarańcza ze skórką, ekologiczna, pokrojona w 2-3 mm plastry
-
120 g cukru
-
140 g jogurtu greckiego
-
180 g miodu, płynnego
-
100 g oliwy z oliwek
-
2 jajka
-
100 g kaszy kukurydzianej (polenty)
-
125 g mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromka
Białko
4 g
Kalorie
1431 kJ /
342 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
1 godz. 45 min
Włoska tarta z dżemem
2 godz. 35 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Ciasto z kruszonką
3 godz. 20 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 godz.
Przekładaniec cytrynowy
6 godz. 30 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Babka piaskowa sezamowa
1 godz.