
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 kawałków
Składniki
-
100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżka migdałów, w płatkach
-
1 czerwona pomarańcza ze skórką, ekologiczna, pokrojona w 2-3 mm plastry
-
120 g cukru
-
140 g jogurtu greckiego
-
180 g miodu, płynnego
-
100 g oliwy z oliwek
-
2 jajka
-
100 g kaszy kukurydzianej (polenty)
-
125 g mąki pszennej
Wartości odżywcze na 1 kromka
Kalorie
342 kcal /
1431 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
46 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
3 godz. 30 min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 godz.
Przekładaniec cytrynowy
6 godz. 30 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Rabarbarowa lasagne
1 godz. 10 min
Deser kokosowo-pistacjowy
1 godz. 5 min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1 godz. 10 min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min