Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di capperi sotto sale, preferibilmente di Pantelleria, sciacquati ed asciugati
- 1 peperoncino secco piccante
- ½ cucchiaino di aglio disidratato in scaglie
- 1 cucchiaino di basilico secco
- 1 pizzico di menta secca tritata
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di zucchine chiare a rondelle (7-8 mm)
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 619 kJ / 148 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30min
Zucchine sott'olio
723h 15min
Funghetti sott'olio
721 Std.
Verdure miste in agrodolce
25h 40min
Salsa di verdure miste agrodolci
744h 45min
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Gelatina di mele
2 godz. 40 min
Ciliegie sotto spirito
1440 Std. 35 Min
Composta di pomodori e capperi
1h
Cipolline sott'olio
361h 10min
Melanzane e zucchine marinate
1h 35min
Peperoni in agrodolce sottaceto
721h 40min