![Crocchette di borlotti Crocchette di borlotti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54E72D23-DF42-4D9E-82F2-B91B26DBBC33/Derivates/5E20DC52-33F9-4F39-8C25-7C5C58CB9821.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di pecorino a pezzi (3 cm)
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 400 g di fagioli borlotti cotti (se in scatola il peso sgocciolato)
- 1 patata a pasta farinosa pelata, a pezzi e lessata
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1640 kJ / 392 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di fagioli e rosmarino
20 Min
Big burger
1h
Crocchette di carne
9h
Torta di quinoa con cannellini
1 Std. 5 Min
Focaccine aneto e feta
1h 25 min
Crocchette filanti con verdure e formaggi
35 Min
Sformato di pane saporito
1 Std. 10 Min
Sformato di fagioli dell'occhio
50 Min
Medaglie di borlotti con spinaci e mandorle
1h
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1h
Bastoncini di farina di ceci all'aglio
1 Std. 10 Min
Polpette di mortadella
20 Min