Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcochos de chocolate
- 60 g de mantequilla (Lurpak®) en trozos (y algo más para engrasar los moldes)
- 250 g de azúcar
- 8 huevos
- 170 g de harina de repostería
- ½ sobre de levadura química en polvo
- 80 g de cacao puro en polvo
- 2 pellizcos de sal
Relleno de nata y toffee salado
- 700 g de nata (35% de grasa)
- 2 cucharadas de azúcar (opcjonalnie)
- 100 g de azúcar moreno
- 100 g de mantequilla (Lurpak®) en trozos
- 20 g de caramelo líquido
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1 cucharadita rasa de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho triple de chocolate
2h 20 min
Ganache de chocolate
1 Std. 10 Min
Tarta macaron
5h
Tarta de limón y merengue
2小时 10 分钟
Tarta mojito
2小时 15 分钟
Chiffon de chocolate y buttercream
2 Std. 30 Min
Red velvet cake
5h
Tarta de chocolate con bizcocho de zanahoria y piña
5h 30min
Tarta de cappuccino
2 Std.
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2小时 10 分钟
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Tarta de zanahoria (Carrot cake)
1 Std. 50 Min