Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 homards bretons de 800 g
- eau salée
- 10 brins de ciboulette fraîche ciselée
- du sel
- du poivre moulu
- 2 échalotes ciselées
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 150 g de vin blanc sec
- l'eau
- 200 g de crème liquide entière
- 1 truffe noire fraîche de petite taille
- 20 feuilles de pâte à wonton (carrés de pâte pour raviolis chinois en vente dans les épiceries asiatiques)
- 1 œuf battu
- 20 feuilles de pâte à wonton
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2849 kJ / 676 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 58 g
Alternatywne przepisy
Sauce au vin doux
55 Min
Ravioles de homard sauce Newburg
1 Std. 40 Min
Araignée sur sablé cacahuètes, carottes et herbes fraîches
1h 35min
Ravioli asperge-roquette
2 Std.
Raviolis frits au crabe
40min
Ravioles sauce au foie gras
40min
Ravioles de saint-jacques, sauce aigre-douce
2h 5min
Foie gras d'oie à la truffe
72h
Ravioles de volaille des Landes aux asperges blanches et morilles
2 godz. 15 min
Œuf et citron dans tous leurs états - Richard Toix
Brak ocen
Sauce périgourdine
35 Min
Sauce mayonnaise
10 Min