Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de pommes granny-smith, épluchées et coupées en cubes
Le jour même
- 60 - 100 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de calvados
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 3164 kJ / 757 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 140 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet citron vert
12u.
Sorbet mojito
12u.
Sorbet framboise, citron vert et romarin
3h 15min
Glace à la pistache
12u.
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h
Sorbet framboise-girofle
12u.
Sorbet chocolat
12u.
Sorbet poire avec morceaux
12u.
Glace au café
12u.
Glace à la fraise façon italienne
40min
Sorbet à la fraise
12u.
Sorbet mangue-Passion
12u.