Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de pruneaux dénoyautés
- 25 g de calvados
- 25 g de beurre demi-sel, pour le plat
- 6 œufs
- 250 g de sucre en poudre blond
- 1000 g de lait
- 250 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1596.6 kJ / 379.2 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 140.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œufs au lait au caramel
55min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Far aux abricots
1h 15min
Far breton aux pruneaux
1h
Far breton aux pruneaux
2hod.
Riz au lait au chocolat
1h 5 min
Gâteau de semoule
2hod. 45min
Far aux pruneaux
1h 5 min
Œufs au lait
50 min
Far aux pommes
1h
Far breton aux pruneaux
1hod. 10min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min