Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de pruneaux dénoyautés
- 25 g de calvados
- 25 g de beurre demi-sel, pour le plat
- 6 œufs
- 250 g de sucre en poudre blond
- 1000 g de lait
- 250 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1596.6 kJ / 379.2 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 140.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de semoule
2 Std. 45 Min
Far breton aux pruneaux
1h 10min
Far breton aux pruneaux
2h
Far aux pruneaux
1h 5 min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Far aux abricots
1h 15min
Œufs au lait
50min
Clafoutis léger aux pommes
50min
Œufs au lait au caramel
55 Min
Far breton aux pruneaux
1h
Far aux pommes
1h
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 Min