Bûche de Noël à la crème de marrons

Bûche de Noël à la crème de marrons

4.5 245 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 parts

Składniki

La génoise
  • œufs
    4
  • de sucre roux
    80 g
  • de farine de blé
    25 g
  • de fécule de maïs
    45 g
  • de levure chimique (1/2 sachet)
    1 c. à café
  • de crème liquide entière très froide
    200 g
  • de Chantifix type Vahiné
    1 sachet
  • de sucre en poudre
    50 g
La crème de marrons
  • de mascarpone
    250 g
  • de crème de marrons
    400 g
  • de cacao en poudre
    1 c. à soupe
  • de marrons glacés (opcjonalnie) en brisures
    50 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 461.6 kcal / 1929.6 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 53.5 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...