Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 4 œufs
- 80 g de sucre roux
- 25 g de farine de blé
- 45 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
La crème de marrons
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 1 sachet de Chantifix, type Vahiné
- 50 g de sucre en poudre
- 400 g de crème de marrons
- 250 g de mascarpone
- 50 g de marrons glacés, en brisures (opcjonalnie)
- 1 c. à soupe de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1929.6 kJ / 461.6 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Bûche de Noël façon forêt-noire
2 Std. 30 Min
Bûche aux marrons
1 Std. 40 Min
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Mont-blanc revisité
4h 20 min.
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 Std.
Calissons d'Aix
24 Std.
Tourte sucrée aux blettes
1 Std. 30 Min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3 Std. 15 Min
Tarte à la praline
3 Std. 20 Min
Bûche express au praliné
45 Min
Babas au rhum et fruits rouges
4 Std.