Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 30 g de lait, et 1 c. à soupe
- 15 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 220 g de farine de blé, et 1 c. à soupe
- 1 c. à café de sel
- 80 g de beurre mou
- 1 saucisson à cuire (env. 400 g) chez les charcutiers-traiteurs
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de graines de sésame
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1669 kJ / 399 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Bugnes du carnaval
3 godz. 35 min
Pâté en croûte
7u. 45min
Terrine de campagne
25hod. 15min
Saucisson brioché de Lyon
3h 25 min.
Saucisse de morteau briochée
5 Std. 25 Min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15 min
Quenelles nature sauce nantua
3h 40min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15 min
Quenelles de semoule et lard en gratin
1h
Tarte à la praline
3h 20min
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25 min.