Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau, et 1 c. à soupe pour la finition
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 125 g de lait demi-écrémé
- 500 g de farine de blé, type 55, pour le plan de travail
- 80 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel
- 50 g de tomates séchées, coupées en morceaux
- 150 - 200 g de chorizo doux, coupé en dés
- 10 - 15 feuilles de basilic frais, ciselées
- 1 pincée de gros sel
- 4 - 5 tours de moulin à poivre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1224 kJ / 291 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Ficelles apéro (Plaisir)
1h 15min
Fougasse au romarin
3h 25min
Bretzel
1h 10min
Fougasse
2h
Focaccia au romarin et tomates séchées
1h 50min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h
Fougasse (Découverte)
1h
Gressins italiens
1hod. 55min
Fougasse lardons et romarin
3h 15 min
Gressins au romarin
1h 40min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3 godz. 45 min