Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace vanille (la veille)
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
Les noix de pécan caramélisées (le jour même)
- 60 g de sucre en poudre
- 70 g de noix de pécan
- 20 g de beurre demi-sel
- Wartości odżywcze
- na 770 g
- Kalorie
- 9702 kJ / 2321 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 176 g
- Tłuszcz
- 165 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
8 Std. 30 Min
Glace caramel au beurre salé
12h
Glace chocolat-cannelle
12h
Glace à la fève tonka et copeaux de chocolat
12 Std. 30 Min
Glace à la pistache
12h
Glace stracciatella
12h
Sorbet à la fraise
12h
Glace rhum raisins
12h
Glace au café
12h
Sorbet framboise-girofle
12h
Glace menthe-chocolat
12h
Glace au caramel au beurre salé
14h