Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de sucre en poudre
- 6 - 8 gousses de cardamome, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de lait
- 350 g de crème liquide 35% m.g.
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1117 kJ / 268 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petites mousses Passion
4h 25min
Paris-brest
3h 10min
Boule coco-mangue
9h
Petites mousses Passion
3 Std. 20 Min
Mai - Crémeux meringué griotte violette
30min
Choux chantilly-wasabi au poisson fumé
1h 15min
Crème brûlée à la Passion
3h 45min
Crème brûlée à la badiane
4h 15min
Crème brûlée à la fraise
3h 10min
Pannacotta à l’orange
4h 25min
Crème brûlée à la vanille
3h 45min
Choux chantilly et fruits rouges
2 Std.