Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de sucre en poudre
- 6 - 8 gousses de cardamome, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de lait
- 350 g de crème liquide 35% m.g.
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1117 kJ / 268 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12 godz.
Nectarines rôties, biscuits, coulis de fruits rouges
1h
Petits choux tonka et craquelins vanille
1 Std. 25 Min
Crème brûlée à la Passion
3h 45min
Religieuse craquelin caramel au beurre salé
4h
Ganache au chocolat, poire et tuiles aux noisettes
2h
Crème brûlée au champagne
2 Std. 25 Min
Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe
25min
Crème pâtissière XXL
15min
Crème brûlée à la vanille
3h 45min
Choux chantilly et fruits rouges
2h
Pannacotta à la vanille et coulis de mangue
3 Std. 30 Min