![Gamberoni al Varoma con emulsione Gamberoni al Varoma con emulsione](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d0baef2c-69c9-42cc-87fb-01148b35cdff/Derivates/7d62a26a-8cdc-4f5a-943e-935306ce6fab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di sale
- ½ limone, il succo spremuto fresco
- 100 g di vino bianco
- 500 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1330 kJ / 318 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 0.1 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta risottata alle vongole
1 godz.
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min
Insalata di calamari
55 min
Orata al sale
40 min
Polpo con patate alla salentina
1 godz. 10 min
Scampi alla busara
35 min
Insalata di calamari al limone
35 min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Tonno in agrodolce
1 godz.
Salmone al cartoccio
35 min
Gamberi insaporiti
15 min