Urządzenia i Akcesoria
Parmezanowe koszyczki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk
Składniki
-
180 - 195 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
8 plastrów szynki serrano8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
-
1 ząbek czosnku
-
45 - 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
rukola do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
774.6 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
1093.1 kJ /
261.3 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Suflet z boczku i jajek
40 min
Mini tarty
1 godz. 45 min
Pieczarki nadziewane
1 godz.
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1 godz. 30 min
Dip z łososia z koperkiem
10 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Koktajl z krewetek
45 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min