
Urządzenia i Akcesoria
Parmezanowe koszyczki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk
Składniki
-
180 - 195 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
-
1 ząbek czosnku
-
45 - 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
rukola do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
261.3 kcal /
1093.1 kJ
Białko
15.8 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
6.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Sód
774.6 mg