![Penne integrali con lenticchie Penne integrali con lenticchie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/12DF6D98-5343-4DD9-ACEE-FD66A2E622E8/Derivates/7DD2C10B-E443-4F0F-ACC4-3B0E2A998F72.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ scalogno
- 30 g di pomodori secchi
- 1 filetto di acciuga sott'olio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 160 g di pasta integrale tipo penne (cottura 10 minuti)
- 120 g di lenticchie in scatola, sgocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1966 kJ / 470 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli risottati tonno e capperi
30min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35min
Pasta con lenticchie rosse e salsiccia
35min
Pasta integrale risottata con cavolo romano
40min
Pasta sfiziosa
30min
Penne in crema di gambi
35min
Pasta risottata con zucca e piselli
40min
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45min
Sedanini integrali al ragù di lenticchie rosse
1h
Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano
40min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 мин.