Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de jitomate
- 500 g de filetes de res, en cubos
- 40 g de aceite
- 100 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 20 g de alcaparras
- 40 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 100 g de pasas
- 1 ½ cucharadita de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de pimienta aleppo
- ¼ cucharadita de canela en polvo
- 1 pizca de clavo de olor, molido
- 12 hojas de lechuga francesa
- 700 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1037 kJ / 247 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne de res con pimientos
25 Min
Pacholas de pollo con ensalada
40min
Rollo de carne bajo en sodio
1h
Salsa de piña asada
20 Min
Pollo al limón con verduras
40min
Pastel de salmón con puré de chícharo y zanahoria
1 Std. 25 Min
Elotes cremosos
30 Min
Pollo al cilantro y cuscús
30 Min
Albóndigas de atún
1 Std. 20 Min
Fettuccini con pollo y chícharos
35 Min
Salmón en salsa cremosa de champiñones con papas
50 Min
Pollo al cilantro
35 Min