![Raspberry soufflés Raspberry soufflés](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/166c170f-8100-461e-a777-45be70a02052/Derivates/27037f01-2d98-48ce-9a98-4e26fb45b17e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raspberry base
- unsalted butter, for greasing
- 50 g caster sugar, plus 12 tsp for dusting
- 220 g frozen raspberries
- 30 g lemon juice
- 20 g cornflour
- 40 g water
Soufflé mixture
- 60 g caster sugar
- 120 g hard nougat, broken into pieces (3 cm)
- 8 egg whites (approx. 290 g)
- 1 tsp cream of tartar
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 834 kJ / 198.6 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Fruity pear mince tarts
2 Std. 30 Min
Lemon meringue pie
3h
Tiramisu
5 godz. 20 min
Hazelnut meringue roulade
1 Std. 30 Min
Orange and passionfruit Eton mess
2 Std. 50 Min
Mini chive pikelets with mushrooms
1 Std.
Gougères
55 Min
Lemon ice cream torte
48h 40 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Classic lemon tart
3h 10min
Pavlova
6h