Urządzenia i Akcesoria
Raspberry soufflés
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 portions
Składniki
Raspberry base
-
unsalted butter for greasing
-
caster sugar for dusting12 tsp
-
frozen raspberries220 g
-
caster sugar50 g
-
lemon juice30 g
-
cornflour20 g
-
water40 g
Soufflé mixture
-
hard nougat broken into pieces (3 cm)120 g
-
egg whites (approx. 290 g)8
-
caster sugar60 g
-
cream of tartar1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
33.2 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
488.1 kJ /
116.7 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
26.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pavlova towers
4 godz. 30 min
Lavender honey ice cream
12 godz. 25 min
Lemon ice cream torte
48 godz. 40 min
Amarula Panna Cotta with Coffee Sauce
8 godz. 30 min
Herbed lavosh
55 min
Italian butter
10 min
Olive and fennel grissini
25 godz. 30 min
Bloody Maria
2 godz. 45 min
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1 godz. 20 min
Basil sorbet (palate cleanser)
10 min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3 godz.
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 godz. 50 min