Urządzenia i Akcesoria
Raspberry soufflés
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 portions
Składniki
Raspberry base
-
unsalted butter for greasing
-
caster sugar for dusting12 tsp
-
frozen raspberries220 g
-
caster sugar50 g
-
lemon juice30 g
-
cornflour20 g
-
water40 g
Soufflé mixture
-
hard nougat broken into pieces (3 cm)120 g
-
egg whites (approx. 290 g)8
-
caster sugar60 g
-
cream of tartar1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
33.2 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
488.1 kJ /
116.7 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
26.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 godz. 25 min
Chocolate fondants
30 min
Crème brûlée
7 godz.
Cheese soufflés
30 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Profiteroles
2 godz.
Sous vide kangaroo with rosemary (TM5)
1 godz. 15 min
Mandarin crème brûlée
4 godz. 15 min
Grand Marnier® soufflé
1 godz.
Panna cotta
6 godz. 15 min
Meringues
5 godz.
Pavlova
6 godz.