Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raspberry base
- unsalted butter, for greasing
- 50 g caster sugar, plus 12 tsp for dusting
- 220 g frozen raspberries
- 30 g lemon juice
- 20 g cornflour
- 40 g water
Soufflé mixture
- 60 g caster sugar
- 120 g hard nougat, broken into pieces (3 cm)
- 8 egg whites (approx. 290 g)
- 1 tsp cream of tartar
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 834 kJ / 198.6 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Lemon tart
2 godz. 15 min
Caipirinha
5min
Chilli pineapple with coconut crumbs (TM6)
3 Std. 35 Min
Sherbet mimosas
10min
Chocolate salted caramel petit fours
7 Std. 10 Min
Pears in red wine
3 Std. 20 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Quatre quarts cake (four fourths cake)
1h
Crème brûlée
7 godz.
Traditional crème brûlée
25 Std.
Lemon and white chocolate lava cakes
30 min