Urządzenia i Akcesoria
Apple tart (Thermomix® Cutter, using modes)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 slices
Składniki
Pastry
-
unsalted butter chilled and cut into pieces, plus extra to grease75 g
-
plain flour plus extra to dust170 g
-
sea salt1 pinch
-
natural vanilla extract½ tsp
-
water50 g
Topping
-
apples peeled and cored (cut into halves or quarters fit through feeder tube - see Tips)1000 g
-
white sugar30 g
-
unsalted butter20 g
-
honey warmed, to brush (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
17.8 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
1015.7 kJ /
242.8 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
37.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon curd
20 min
Chocolate and chilli tart
25 godz.
Raspberry Ripple Ice Cream
12 godz. 45 min
Zoodles with Bolognese Sauce
40 min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49 godz. 5 min
Ratatouille galette (Thermomix® Cutter)
1 godz. 40 min
Delicious lemon pudding
55 min
Baked chocolate ricotta with blueberries and cream
55 min
Ruby and strawberry bonbons
1 godz. 40 min
Speedy citrus layered cake
1 godz. 10 min
Ginger butter
10 min
Runny custard
10 min