Wersje kompatybilne
Tartelettes au raisin et gelée au gerwurztraminer
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 325 g de vin blanc, type gewurztraminer d'Alsace
- 300 g de sucre à confiture
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de beurre doux
- 40 g d'eau
- 1 blanc d'œuf
- 60 grains de raisin blanc, épépinés
- 40 grains de raisin noir, épépinés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2097 kJ / 498 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 78.8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de tomates aux épices
13 Std.
Confiture de mirabelles au thé vert
1 godz. 45 min
Confiture pêche-myrtille
6h
Gelée de raisin
6h
Confiture mirabelle-gingembre
1h
Confiture de cerises
6h
Confiture légère cerise-fraise
40min
Confiture de fruits rouges et de graines de chia sans cuisson
12h 15min
Gelée de pomme à la vanille
6h
Confiture de figues
1h 30min
Confiture de quetsches à la cannelle
6h
Confiture de mirabelles
1 Std. 20 Min