Crema di zucca e calamaretti

Crema di zucca e calamaretti

4.6 31 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 350 g di zucca decorticata e a pezzi
  • 250 g di patate a fette
  • 250 g di calamari interi piccoli
  • 50 g di vino bianco secco
  • 100 g di acqua
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 50 g di ricotta
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 238 kcal / 996 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 13.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...