![Baccalà alla veneziana con polenta Baccalà alla veneziana con polenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9B3FBF7C-FCBF-4008-B62B-AE072649C64A/Derivates/81DA1CE5-2781-4585-88A5-D0A1256CC1EC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di stoccafisso ammollato, pulito e a pezzi (4-5 cm)
- 150 g di olio extravergine di oliva + q.b. per spennellare
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2100 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 400 g di farina di mais bramata
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 15242 kJ / 3643 kcal
- Białko
- 164.8 g
- Węglowodany
- 323.5 g
- Tłuszcz
- 196.7 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandada di baccalà alla portoghese
1h 30min
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1h
Baccalà alla portoghese
1 Std. 10 Min
Coda di rospo al bacon con salsa ai porri
1h
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 min
Mousse di baccalà
45min
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1h
Cracker di riso con baccalà mantecato
50 Min
Vellutata di topinambur e salvia
50 Min
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1h 30min
Baccalà mantecato alla veneziana
40p
Salsa verde "Bagnet"
15 min