Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Sonnenblumenöl
- 200 g gelbe Paprika, in Stücken
- 500 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 650 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 - 1 ½ TL grüne Currypaste, (z.B. von Wan Kwai), nach Geschmack
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 200 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 957 kJ / 228 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsencremesuppe
30 Min
Erbsen-Minz-Suppe
40 Min
Erbsen-Minz-Suppe
30 Min
Currysüppchen mit Reis
1 Std.
Zweierlei Erbsensuppe
50 Min
Cremige rote Linsensuppe
45 Min
Ingwer-Linsensuppe mit Kokosmilch
40 Min
Orientalische Blumenkohl-Cremesuppe
35 Min
Linsen-Kokos-Suppe
30 Min
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35 Min
Suppe für Verliebte
30 Min
Orientalische Möhren-Kokos-Suppe
25min