Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gros œufs
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de ciboulette fraîche, ciselée
- 450 g d'eau
- ½ c. à café de gros sel, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme), coupées en très fines rondelles (1 mm env.)
- 1 chorizo doux (225 g), coupé en demi-rondelles fines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1420 kJ / 339 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
Alternatywne przepisy
Compotée de poivrons
35min
Chili de poulet
40min
Coquillettes chorizo-comté
15min
Riz cantonais
25min
Œufs farcis
30min
Fajitas
35min
Pain à effeuiller, lard et cheddar
2 Std. 35 Min
Tortilla aux oignons et aux lardons
50 min
Taboulé au poulet
30min
Tortilla à la piperade
55 min
Salade de pâtes au chorizo
35min
Salade piémontaise
50 min