Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café de sel
- 500 g d'eau
- 700 g de pommes de terre, épluchées et entières
- 1 camembert au lait cru bien fait (250 g)
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1441 kJ / 344 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
Alternatywne przepisy
Fondue-raclette au mont-d'or
35min
Croque-campagne au comté
40min
Gratin de pâtes au fromage
50 min
Pommes de terre farcies
1 Std. 15 Min
Croque-cake
50 min
Coquillettes chorizo-comté
15min
Spaghetti carbonara
40min
Cuisson des œufs
20min
Tartiflette
1 Std. 15 Min
Sauce au roquefort
20min
Risotto crémeux au camembert
35min
Moules au roquefort
40min