Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 4 pommes de terre, gros calibre, lavées et brossées
- 1 gousse d'ail
- 1 branche de persil frais, équeutée
- 200 g de jambon, coupé en morceaux
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de fromage frais, type St Môret®
- gruyère râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 562 kJ / 134 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartines "croque-monsieur"
25min
Gratin de pâtes
25min
Cannellonis à la ricotta
55min
Gratin de pâtes au fromage
50min
Gratin de pommes de terre et filet de dinde
1h
Pommes de terre farcies façon raclette
1 Std. 20 Min
Pommes de terre farcies et gratinées à la moutarde
1h 15min
Œufs farcis
30min
Pommes de terre farcies sur lit d'oignons caramélisés
1sa 10 dk
Croque-baguette thon-champignons
35min
Gratin crémeux à la normande
1h 5min
Ficelles picardes
2 Std.