Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 4 pommes de terre, gros calibre, lavées et brossées
- 1 gousse d'ail
- 1 branche de persil frais, équeutée
- 200 g de jambon, coupé en morceaux
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de fromage frais, type St Môret®
- gruyère râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 562 kJ / 134 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pommes de terre et filet de dinde
1h
Tartiflette aux courgettes
55 min
Parmentier pommes de terre-carottes au boeuf cuit
1h 15 min
Gratin de pâtes
25 min
Gratin gourmand de macaroni
50 min
Ficelles picardes
2h
Tartines "croque-monsieur"
25 min
Boulettes à la saucisse
50 min
Pommes de terre farcies sur lit d'oignons caramélisés
1h 10 min
Pommes de terre farcies et gratinées à la moutarde
1h 15 min
Potatoes au four et leur sauce crémeuse
50 min
Tartiflette
1h 15 min