Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre doux, pour le moule
- 100 g de pruneaux dénoyautés
- 100 g d'abricots secs dénoyautés
- 3 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 130 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café d'épices à pain d'épices
- 160 g d'amandes émondées
- 200 g cerneaux de noix
- 200 g de raisins secs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1463 kJ / 348 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Biscuits italiens aux fruits secs
35min
Cookies à l'orange confite
35min
Biscuits aux céréales complètes
1 Std. 30 Min
Gâteau d'avoine et de fruits secs à la vapeur
1h 15min
Fridge cake de Noël
3sa 15 dk
Cake orange-pavot
1h 15min
Amaretti aux abricots
30min
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1sa 10 dk
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1h 15min
Berawecka d'Alsace
3h
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min
Pain énergie aux graines
7hod. 25min