Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'échalote
- 10 g d'huile d'olive
- 250 g de blé en grains
- 120 g de vin blanc sec
- 320 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de poivron rouge grillé, en conserve, coupé en dés
- 100 g de moules à l'escabèche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1782 kJ / 426 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Chili de poulet
40min
Façon thaïe
25min
Chèvre-poivron
15 Min
Crozetto aux lardons et poivrons
40min
Crumble terre et mer
50min
Mijoté de porc au paprika
40min
Mash de pommes de terre, piquillos et olives
45min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 min
JUILLET - Cocotte de mon enfance - Sébastien Richard
1 godz.
Risotto à la tomate et au parmesan WW (ex- Weight Watchers®)
30min
Brandade de thon
1 godz.
Calamar à la piperade
35 min