Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recipiente Varoma
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 250 g de agua para el vapor
Fumet
- 250 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 50 g de aceite de oliva
-
50
g de brandy
lub 50 g de coñac - 300 g de leche
- 150 g de nata (30-40% de grasa)
Relleno
- 100 g de cebolla en trozos
- 30 g de aceite de oliva
- 40 g de mantequilla
- 200 g de champiñones frescos laminados
- 60 g de harina
- 18 volovanes (Ø 6-7 cm)
- 200 g de lomo de rape (sin piel ni hueso) en dados de 2 cm
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
-
1
pastilla de caldo de pescado
lub 1 cucharadita colmada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1854 kJ / 443 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 371.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fumet de pescado y gambas
20min
Pudin de perdiz
26sa 15 dk
Trifle de frutos rojos al cava
1h 45 min
Rape en salsa americana
1h
Timbales de salmón con salsa holandesa
45min
Popietas de lenguado y gambón
45min
Crema con rape y gambas
30min
Rape alangostado en salpicón con vinagreta de cítricos
1h
Brandada de bacalao al estilo portugués
1h 30min
Canelones de ave Rossini
1h 40min
Crema de gambones
45min
Brazo de gitano de gambas y salmón
12h 40min