Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 600 g de cebolla roja en cuartos
- ½ cucharadita de sal
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 manzanas Golden peladas en dados de 1,5 cm
- 25 g de piñones crudos
- ¼ de cucharadita de canela molida
- 300 g de morcilla de cebolla sin piel en trozos
Masa
- 50 g de agua
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de vino blanco
- 90 g de manteca de cerdo
- 25 g de levadura prensada fresca
- 450 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1877 kJ / 449 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 437.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de cecina y queso de cabra
9h 20min
Raquetas de crema (Castilla y León)
3h 15 min
Tosta de morcilla de Burgos y pimientos salteados al vino tinto
1 Std.
Espiral de lombarda y manzana
40 Min
Empanada de dátiles y beicon
1 Std.
Empanada de hojaldre con pimientos confitados, cecina y queso de cabra
1 godz. 45 min
Cardo con almendras
20min
Empanada de setas al cabrales
4 godz.
Torrijas al vapor
1 Std. 20 Min
Sobaos
30min
Bizcocho de zanahoria
45 Min
Bizcocho de aceite de oliva
40 Min