Pommes de terre Madras

Pommes de terre Madras

4.5 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 250 g d'oignons coupés en deux
  • 1 piment frais égrainé
  • 15 g d'huile d'arachide
  • 1 c. à café de curry en poudre
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 300 g d'eau
  • 1 c. à café de concentré de tomate
  • 750 - 800 g de pommes de terre à chair ferme détaillées en gros dés
  • 200 g de lait de coco
  • 1 mangue mûre coupée en lamelles fines
  • 1 bouquet de coriandre fraîche ciselé
  • 1 c. à café de graines de pavot

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 407 kcal / 1716 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 53.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...