Cromesquis de pomme de terre au cœur nantais

Cromesquis de pomme de terre au cœur nantais

3.1 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Le coeur coulant
  • 1600 g d'eau
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 150 g de mâche
  • 300 g de glaçons
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
La purée de pommes de terre
  • 600 g d'eau
  • 600 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme) coupées en dés
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g de beurre
Les cromesquis
  • 2 œufs entiers
  • 60 g de chapelure
  • 50 - 100 g de farine pour le moulage
  • 80 - 100 g d'huile de friture

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 1523 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...