Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le coeur coulant
- 1600 g d'eau
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de mâche
- 300 g de glaçons
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La purée de pommes de terre
- 600 g d'eau
- 600 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme), coupées en dés
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de beurre
Les cromesquis
- 2 œufs entiers
- 60 g de chapelure
- 50 - 100 g de farine, pour le moulage
- 80 - 100 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1523 kJ / 365 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
2h 10min
Couronne feuilletée à la frangipane
2h
Carré feuilleté aux champignons
1h 45min
Burger au tofu
1h 30 min
Calzone au jambon et à la courgette
1h 45min
Légumes farcis
1h 20 min
Blinis pomme de terre, sauce tomate-avocat
45 min
Croustade aux champignons
1h 15 min
Cromesquis de saint-nectaire
45 min
Bricks aux légumes et à la tome
1h
Wraps de poulet sauce tomate
45 min
AOUT Verrine ratatouille, oeufs sous pression - Richard Toix
1h 15 min