Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 160 g onions, quartered
- 100 g celery stalks, cut in pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 200 g red split lentils
- 2 dried bay leaves
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
800
g vegetable stock
lub 800 g chicken stock - 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 486 kJ / 116 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Danish Split Pea Soup
1h
Carrot and Coriander Soup
25min
Tuscan Bean Soup
50min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Red Lentil Soup
40min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min