
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g red onions quartered
- 1 garlic clove
- 150 g carrots cut in pieces
- 120 g swede cut in pieces
- 300 g red peppers cut in pieces
- 30 g olive oil plus extra for serving
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp smoked paprika
- 1 Tbsp harissa paste
- ¾ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 180 g red split lentils rinsed
- 900 g vegetable stock
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 201 kcal / 842 kJ
- Białko
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Węglowodany
- 26.7 g