Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream

Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream

4.6 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Vanilla cashew cream
  • raw cashews (see Tips)
    150 g
  • vanilla bean paste
    ¼ tsp
  • water
    80 g
  • rice malt syrup
    1 tbsp
Crumble
  • raw almonds (see Tips)
    50 g
  • rolled oats
    50 g
  • coconut sugar
    30 g
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • ground ginger
    ¼ tsp
  • coconut oil
    20 g
Apple, rhubarb and goji berry compote
  • rhubarb cut into pieces (approx. 3 cm)
    500 g
  • Pink Lady apple cored and cut into quarters
    1
  • freshly squeezed orange juice
    50 g
  • rice malt syrup
    30 - 60 g
  • vanilla bean split into halves lengthways, with seeds scraped
    1
  • dried goji berries
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 564 kcal / 2369 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 25.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...