![Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/249d41f3-3bb0-4211-a832-a5e6debac242/Derivates/30ef1b59-23dd-4e50-beff-247d403bf929.jpg)
Wersje kompatybilne
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla cashew cream
- 150 g raw cashews (see Tips)
- ¼ tsp vanilla bean paste
- 80 g water
- 1 tbsp rice malt syrup
Crumble
- 50 g raw almonds (see Tips)
- 50 g rolled oats
- 30 g coconut sugar
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground ginger
- 20 g coconut oil
Apple, rhubarb and goji berry compote
- 500 g rhubarb, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 Pink Lady apple, cored and cut into quarters
- 50 g freshly squeezed orange juice
- 30 - 60 g rice malt syrup
- 1 vanilla bean, split into halves lengthways, with seeds scraped
- 2 tbsp dried goji berries
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2369 kJ / 564 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 25.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stewed apples with walnut crumble topping
25min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2 Std. 10 Min
Stewed fruit compote
55 Min
Coleslaw
10min
Apple sauce
20min
Gluten free fruit mince pies
1h 15 min
Hearty seven vegetable soup
30min
Stewed apples
25min
Pear and peach crumble
50 мин.
Orange and almond cake
2h 20min
Tomato pasta sauce
40min