Wersje kompatybilne
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla cashew cream
- 150 g raw cashews (see Tips)
- ¼ tsp vanilla bean paste
- 80 g water
- 1 tbsp rice malt syrup
Crumble
- 50 g raw almonds (see Tips)
- 50 g rolled oats
- 30 g coconut sugar
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground ginger
- 20 g coconut oil
Apple, rhubarb and goji berry compote
- 500 g rhubarb, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 Pink Lady apple, cored and cut into quarters
- 50 g freshly squeezed orange juice
- 30 - 60 g rice malt syrup
- 1 vanilla bean, split into halves lengthways, with seeds scraped
- 2 tbsp dried goji berries
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2369 kJ / 564 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 25.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fruit scones
30 min
Spicy cauliflower soup
20 min
Rhubarb crumble
45 min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Basil pesto
10 min
Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach
1h
Turmeric cauliflower soup (Post-natal)
50min
Fig and apricot tea bread
1h 30 min
Pear blueberry quinoa crumbles
35min
Poached salmon and beetroot blinis
45 min
Pear and peach crumble
50min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 min