Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 placas de lasaña secas precocidas para remojar (p.ej. El Pavo®)
- 50 g de queso curado
- 200 g de pimientos del piquillo escurridos
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de orégano seco
- 300 g de morcilla de Burgos (pelada y en trozos)
- 50 g de piñones
- 300 g de leche
- 10 g de mantequilla
- 25 g de harina
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2993 kJ / 716 kcal
- Białko
- 22.08 g
- Węglowodany
- 30.85 g
- Tłuszcz
- 55.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Judías verdes a la carbonara
40min
Croquetones de picadillo de chorizo
9 Std. 15 Min
Croquetas negras de chipirones
9 godz. 45 min
Patatas a la riojana
40min
Crêpes de morcilla y pera
1 Std. 10 Min
Calamares en su tinta
1 godz. 5 min
Revuelto de cebolla confitada y morcilla
25min
Cardo a la cerveza
25min
Croquetas de queso cabrales con salsa de membrillo
9 Std. 30 Min
Croquetas de otoño con boletus
2u. 45min
Croquetas de piquillos
9 Std. 15 Min
Quesada pasiega
45 Min