Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de aceite de oliva
- 500 g de carne de cordero (sin nervios) salpimentada y en dados de 3x3 cm
- 180 - 200 g de cebolla en cuartos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 1 berenjena (350-400 g) con piel, en dados de 2x2 cm
- 70 g de tomate frito
- 300 g de arroz de grano redondo
- 800 g de caldo de carne
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1892 kJ / 453 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con pimentón y crème fraîche
45 min
Estofado de ternera con tortellini
1 Std.
Costillas al vino con arroz
1 Std.
Estofado de pavo a la provenzal con patatas y champiñones
1 Std.
Pollo a la huertana
45 min
Guiso de pechuga de pollo, patatas y judías blancas
35 Min
Blanqueta de ternera (Blanquette de veau)
1h 5min
Jambalaya de pollo
50 Min
Arroz criollo
45 min
Guiso de judías con salchichas
25 min
Pollo a la cazadora
40 min
Arroz con cordero
1h 10 min