![Pane alla birra Pane alla birra](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E16A0951-FA02-4D87-90B4-507C63E746E9/Derivates/115A5373-F985-49D1-87C3-BBC4C3127D32.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g di birra stout (scura) a temperatura ambiente
-
10
g di lievito di birra fresco
lub 150 g di lievito madre -
350
g di farina tipo 1
lub 350 g di farina tipo 0 - 1 cucchiaino di sale
-
1
cucchiaino di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di miele - 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 929 kJ / 222 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filoncini alla cipolla
3h 50min
Pane al latte
2 Std. 20 Min
Pane rustico
2h
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Corona bordolese
5 Std. 20 Min
Pane di patate
3h
Pane al rosmarino
10h 55min
Panini rosette
23h 20min
Pagnotta al rosmarino
3h 30min
Preimpasto per pane
24 Std. 30 Min
Pagnotta casereccia
5 Std. 10 Min
Pane toscano con lievito madre
5 Std.