Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 - 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas, limpias y secas)
- 1 diente de ajo
- 130 g de aceitunas negras sin hueso
- 30 g de anchoas en aceite escurridas
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 500 g de tomate troceado en conserva
- 20 g de alcaparras escurridas
- 3 pellizco de sal
-
360
g de macarrones estriados penne rigate
lub 360 g de macarrones - 1 pellizco de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2157 kJ / 516 kcal
- Białko
- 15.22 g
- Węglowodany
- 69.78 g
- Tłuszcz
- 19.56 g
- Błonnik
- 7.02 g
Alternatywne przepisy
Ensalada italiana de pasta con pesto
35 Min
Ensalada de pasta caprese
25 min
Espaguetis a la amatriciana
25 min
Tallarines a la amatriciana
55 Min
Penne all'arrabbiata
20 min
Tortiglioni "alla Norma" para dos
30 min
Ensalada especiada de garbanzos
25 min
Ensalada griega de arroz
1j
Pasta "alla Norma"
50 menit
Ensalada alemana de patata
1j 30 menit
Ensalada tabulé
1j 20 menit
Espagueti a la vóngole
1 Std. 40 Min