Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 - 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas, limpias y secas)
- 1 diente de ajo
- 130 g de aceitunas negras sin hueso
- 30 g de anchoas en aceite escurridas
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 500 g de tomate troceado en conserva
- 20 g de alcaparras escurridas
- 3 pellizco de sal
-
360
g de macarrones estriados penne rigate
lub 360 g de macarrones - 1 pellizco de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2157 kJ / 516 kcal
- Białko
- 15.22 g
- Węglowodany
- 69.78 g
- Tłuszcz
- 19.56 g
- Błonnik
- 7.02 g
Alternatywne przepisy
Tallarines a la amatriciana
55 dk
Tabulé de lentejas
10 Min
Penne all'arrabbiata
20 dk
Pasta "alla Norma"
50 dk
Espaguetis a la amatriciana
25 min
Ensalada tabulé con atún en conserva
50 dk
Bol de cuscús con albóndigas y tzatziki
30 Min
Tortiglioni en ensalada de moje murciano
30 Min
Conchas con tomate fresco y queso de cabra
35 dk
Ensalada italiana de pasta con pesto
35 dk
Espaguetis "aglio e olio" (Chef)
20 dk
Tortiglioni "alla Norma" para dos
30 Min