Penne alla puttanesca

Penne alla puttanesca

4.4 417 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 raciones

Składniki

  • 8 - 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas, limpias y secas)
  • 1 diente de ajo
  • 130 g de aceitunas negras sin hueso
  • 30 g de anchoas en aceite escurridas
  • 30 g de aceite de oliva virgen extra
  • 500 g de tomate troceado en conserva
  • 20 g de alcaparras escurridas
  • 3 pellizco de sal
  • 360 g de macarrones estriados penne rigate
    360 g de macarrones
  • 1 pellizco de pimienta negra molida

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 516 kcal / 2157 kJ
Białko 15.22 g
Tłuszcz 19.56 g
Węglowodany 69.78 g
Błonnik 7.02 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...