Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite de oliva
- 4 - 6 dientes de ajo
- 150 g de puerro en trozos
- 1000 g de caldo de pollo (p.ej. Aneto®)
- 2 patatas grandes, peladas, en trozos (aprox.350 g)
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 699.4 kJ / 167.3 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de judías verdes
35 Min
Crema de apio
40 Min
Crema de champiñones
20 Min
Vichyssoise de apio
40 Min
Crema de lechuga
40 Min
Crema de invierno de patatas y cebolla
30 min
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45 Min
Crema de puerros y pera con jamón
40 Min
Sopa de pimiento rojo y calabacín
30 min
Vichyssoise de espárragos
30 min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35 Min
Crema Dubarry (de coliflor)
50 min