Ensalada italiana de pasta con pesto

Ensalada italiana de pasta con pesto

4.8 424 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
12 raciones

Składniki

  • 80 g de queso parmesano
  • 30 g de piñones (y 1-2 cucharadas más para servir)
  • 150 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 ½ cucharaditas de sal
  • 1 diente de ajo
  • 80 g de albahaca fresca (solo las hojas) troceadas a mano
  • 1500 g de agua
  • 500 g de pasta corta seca (tipo farfalle)
  • 150 g de aceitunas negras sin hueso
  • 400 g de tomates cherry
  • 300 g de mozzarellas mini
  • 2 - 3 pellizcos de sal en escamas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 363 kcal / 1517 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 31.4 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...