Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 250 g de patatas chascadas (trozos de 3 cm)
- 20 - 30 g de pasas sin semillas
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- 5 g de mantequilla
- 20 - 30 g de piñones tostados
- 1 pastilla de caldo de verduras desmenuzada
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 chorrito de vinagre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 834 kJ / 200 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30 min
Tortilla de calabacín
30 min
Acelgas y ajetes con huevos
40 min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 min
Judías verdes con champiñones y beicon
30 min
Acelgas con tomate
30 min
Espinacas con pasas y piñones
15min
Acelgas en adobillo
40 min
Acelgas con patatas
45 min
Salteado de escarola con puerros
20 min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30 min
Judías verdes con chalotas y champiñones
45 min