Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca

Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca

3.6 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • di lenticchie secche lavate e scolate
    200 g
  • di cipolla a fettine
    40 g
  • foglia di alloro secca
    1
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di acqua
    1000 g
  • dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1
  • di bulgur
    100 g
  • di succo di limone spremuto fresco
    30 g
  • spicchio di aglio senza l'anima
    1
  • limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di olio di oliva
    15 g
  • di zucchine a rondelle sottili (0,5 cm)
    100 g
  • di polpa di zucca a fettine sottili (0,5 cm)
    100 g
  • di sale
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 196 kcal / 821 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 3.4 g
Węglowodany 29.8 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...