Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 40 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- ½ - 1 Knoblauchzehe (opcjonalnie)
-
350
g Dicke Bohnen, frisch
lub 350 g dicke Bohnen, TK, aufgetaut - 300 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 450 g Weizenmehl Type 550
Belag und Fertigstellung
- 150 g Pecorino, gehobelt
- 50 g Parmesan, gehobelt
- Salz zum Würzen
- 1 - 2 Prisen Pfeffer
- 10 g natives Olivenöl
-
100
g Pancetta, in dünnen Scheiben
lub 100 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3590 kJ / 858 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Fatayer mit Käse und Minze
1h 5 min.
Caponata-Crostini
4 godz. 40 min
Pizza auf ligurische Art
1hod. 50min
Erdäpfel Pakoras mit Limetten-Koriander-Mayonnaise
1h
Pikante Erdäpfelbuchteln
1hod. 50min
Gefüllte Focaccia Quattro Formaggi
2h 30min
Spanakopita (Griechischer Spinatstrudel)
1h 30 min.
Oliven-Rosmarin-Fougasse
1hod. 50min
Rotbarsch in Basilikumteig
30min
Tomatenfocaccia mit Oliven
2h
Weiße Pizza mit Rucola
1h 35min
Focaccia auf apulische Art
1 Std. 40 Min