Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 40 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- ½ - 1 Knoblauchzehe (opcjonalnie)
-
350
g Dicke Bohnen, frisch
lub 350 g dicke Bohnen, TK, aufgetaut - 300 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 450 g Weizenmehl Type 550
Belag und Fertigstellung
- 150 g Pecorino, gehobelt
- 50 g Parmesan, gehobelt
- Salz zum Würzen
- 1 - 2 Prisen Pfeffer
- 10 g natives Olivenöl
-
100
g Pancetta, in dünnen Scheiben
lub 100 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3590 kJ / 858 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Thunfisch-Oliven-Empanaditas
2 Std. 15 Min
Focaccia auf apulische Art
1 Std. 40 Min
Frische Ravioli mit Ricottafüllung und Auberginensauce
1 Std. 50 Min
Paprika-Ricotta-Quiche
2h
Focaccia mit Salami und Feigen
2h 30 min
Pizza mit Ratatouille
3 godz.
Fisch mit Olivenbröselkruste
1 godz. 5 min
Pizza auf ligurische Art
1 Std. 50 Min
Pizza mit Pancetta, Tomaten und Büffel-Mozzarella
4 Std.
Fougasse mit Käse
2 Std. 35 Min
Focacce mit Oliven
2h
Tarte provençale
1 Std. 40 Min