Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wasser
- 400 g Blattspinat, frisch, grob geschnitten
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Schalotte
- 70 g Butter, in Stücken
- 200 g Feta, in Stücken (ca. 3 x 4 cm)
- 1 Ei
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 4 rohe Garnelen, große (Gambas), küchenfertig
- 8 Blätter Filoteig (200 g)
- 1 - 2 TL Sesam zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2114 kJ / 505 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Steinpilz-Tartelettes mit Fontina und Kerbel-Crème-fraîche-Dip
1 Std.
Gefüllte Calamari vom Grill
50 Min
Thai-Lachs-Päckchen
45 min
Spinat-Schafskäse-Turm
1 Std. 10 Min
Limettenpappardelle mit Gambas
1h 20 min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 Min
Lachs-Garnelen-Lasagne an Spinatrahm (Dänemark)
1 Std.
Schwarze Linguine
45 min
Gebackenes Thunfisch-Tatar mit Kokos-Teriyaki-Sauce
30 Min
Spanakopita (Griechischer Spinatstrudel)
1h 30 min
Gebackenes Lachs-Sashimi mit Spargel und Sesamcreme
30 Min
Fladenbrot mit Ziegenkäse und karamellisierten Zwiebeln
1h 20 min