Spinatkopita mit Gambas und Feta (Griechenland)

Spinatkopita mit Gambas und Feta (Griechenland)

4.4 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    400 g
  • Blattspinat, frisch grob geschnitten
    400 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Schalotte
    1
  • Butter in Stücken
    70 g
  • Feta in Stücken (ca. 3 x 4 cm)
    200 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • rohe Garnelen große (Gambas), küchenfertig
    4
  • Filoteig (200 g)
    8 Blätter
  • Sesam (opcjonalnie) zum Bestreuen
    1 - 2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 22 g
Kalorie 2114 kJ / 505 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...