![Spinatkopita mit Gambas und Feta (Griechenland) Spinatkopita mit Gambas und Feta (Griechenland)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3C499A25-67A0-4E09-AED9-C0CDFE1C92A5/Derivates/DE609687-2744-4024-98E9-5DA00BC7A5CC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wasser
- 400 g Blattspinat, frisch, grob geschnitten
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Schalotte
- 70 g Butter, in Stücken
- 200 g Feta, in Stücken (ca. 3 x 4 cm)
- 1 Ei
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 4 rohe Garnelen, große (Gambas), küchenfertig
- 8 Blätter Filoteig (200 g)
- 1 - 2 TL Sesam zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2114 kJ / 505 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Auberginen-Kichererbsen-Röllchen
1 Std. 20 Min
Mini-Spargel-Quiches
1 Std. 10 Min
Krabben-Päckchen
35 min
Roastbeef-Schiffchen
6 Std.
Gefüllte Focaccia mit Crescenza-Käse
1 Std. 45 Min
Lachs-Garnelen-Lasagne an Spinatrahm (Dänemark)
1 Std.
Lachs-Cannelloni
50 Min
Gebackenes Lachs-Sashimi mit Spargel und Sesamcreme
30 min
Knusper-Garnelen mit Mangodip
20 min
Thunfischpâté
4h 20min
Frische Lasagne mit Spargel und Pilzen
2 godz.
Thunfisch-Oliven-Empanaditas
2 Std. 15 Min