Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 60 g Öl
- 1 TL Salz
- 500 g Zwiebeln, halbiert
- 30 Oliven, schwarz, entsteint
- 2 Gläser Sardellenfilets, in Öl (Abtropfgew. à 33 g), abgewaschen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2128 kJ / 508 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thunfisch-Oliven-Empanaditas
2 Std. 15 Min
Erdäpfel Pakoras mit Limetten-Koriander-Mayonnaise
1 Std.
Pizza mit Salsiccia
2 Std. 40 Min
Focaccia mit Rosmarin
1 Std.
Focaccia Tonnata
1 Std. 30 Min
Lachsfrikadellchen mit süß-saurem Gurkengemüse
50min
Lachsbratlinge mit Gruyère und Salat
1 Std. 5 Min
Steinpilz-Tartelettes mit Fontina und Kerbel-Crème-fraîche-Dip
1 Std.
Za´atar-Brot
1 Std. 40 Min
Vier-Käse-Quiche mit Bacon
1 Std.
Norddeutsche Pfannkuchen
45min
Tarte Tatin mit Tomaten
1 Std. 40 Min